tirsdag 5. mai 2015

Luftige pitabrød

Oppskriften gir 8 stykker

1 pose tørrgjær
3 dl melk
1 ts salt
2-3 ss olivenolje
400-450 gr hvetemel

Rør lunken melk sammen med olivenolje. Ha i alt det tørre(også tørrgjær), men la det være igjen 50 gr hvetemel. Bruk kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen og eltekroken. Tilsett mer hvetemel litt etter litt, hvis du trenger mer for å få deigen til å slippe bollen.
Hev deigen under plast på et lunt sted i 45 minutter.

Ha hvetemel på benken, elt deigen og form den til en pølse og del den i 8 like deler. Form delene til runde flate boller. Jeg trykker bollen ned med håndflaten og kjevler de flate. Legg 4 pitabrød på hvert brett og stek dem på 250 grader i 4-6 minutter. Følg med, de blir fort stekt! Når de blåser seg opp og får litt gylden lys farge er de ferdigstekte. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar