Vårruller





1 stor pakke med risnudler 
3 pk med kyllingkjøttdeig(eller vanlig kjøttdeig)
2 stk kinesisk hvitløk
4 store gulrøtter
½ hodekål
1 stor knoll ingefær
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss kyllingbuljong
½ ts kajennepepper
3 ss soyasaus
3 ss sursøt saus
2 egg til pensling
2 pk med spring rull pastry(kjøpes i asiabutikk)
Ta opp de frosne pakkene med pastry før du begynner.
Kok risnudler og sil av vannet. Skyll dem i kaldt vann.
Trinn 2 Stek kjøttdeigen, du kan bruke f.eks. gaffel til å dele den opp i små biter. Rasp gulrot, finhakk vårløk, kål og koriander. Bland dette i sammen med kjøttdeigen og de kokte risnudlene. Tilsett salt, pepper, kajennepepper, kyllingbuljong(kjøpt på Asia butikk eller bruk den du har hjemme), soyasaus, sursøtsaus og bland godt sammen.
Trinn 3 Ta pastryen i fra hverandre og legg den på bordet. Ha på fyll brett inn endene og rull sammen pastryen. Husk å ha et fuktig håndkle over pastryen for å holde den myk. Bruk egget til å lime sammen vårrullene.
Trinn 4 Ha solsikkeolje i en wok, en stekepanne med høye kanter eller en kasserolle. Det er viktig at oljen ikke blir for varm eller kald. Ha i vårruller (ikke ha for mange i av gangen). Skru ned temperaturen litt slik at vårrullene blir ferdig stekt inni. Ta opp vårrullene med en hullsleiv når de er blitt gylne, legg dem på et kjøkkenpapir og la oljen renne av.


Kommentarer

Populære innlegg