Vårruller
1 stor pakke
med risnudler
3 pk med kyllingkjøttdeig(eller vanlig kjøttdeig)
2 stk kinesisk hvitløk
4 store gulrøtter
½ hodekål
1 stor knoll ingefær
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss kyllingbuljong
½ ts kajennepepper
3 ss soyasaus
3 ss sursøt saus
2 egg til pensling
2 pk med spring rull pastry(kjøpes i asiabutikk)
2 stk kinesisk hvitløk
4 store gulrøtter
½ hodekål
1 stor knoll ingefær
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss kyllingbuljong
½ ts kajennepepper
3 ss soyasaus
3 ss sursøt saus
2 egg til pensling
2 pk med spring rull pastry(kjøpes i asiabutikk)
Ta opp de
frosne pakkene med pastry før du begynner.
Kok risnudler og sil av vannet. Skyll dem i kaldt vann.
Kok risnudler og sil av vannet. Skyll dem i kaldt vann.
Trinn
2 Stek
kjøttdeigen, du kan bruke f.eks. gaffel til å dele den opp i små biter. Rasp gulrot, finhakk vårløk, kål og koriander. Bland dette i
sammen med kjøttdeigen og de kokte risnudlene. Tilsett salt, pepper, kajennepepper,
kyllingbuljong(kjøpt på Asia butikk eller bruk den du har hjemme), soyasaus,
sursøtsaus og bland godt sammen.
Trinn 3 Ta pastryen i fra
hverandre og legg den på bordet. Ha på fyll brett inn endene og rull sammen
pastryen. Husk å ha et fuktig håndkle over pastryen for å holde den myk. Bruk
egget til å lime sammen vårrullene.
Trinn
4 Ha solsikkeolje i en wok, en stekepanne
med høye kanter eller en kasserolle. Det er viktig at oljen ikke blir for varm
eller kald. Ha i vårruller (ikke ha for mange i av gangen). Skru ned
temperaturen litt slik at vårrullene blir ferdig stekt inni. Ta opp vårrullene
med en hullsleiv når de er blitt gylne, legg dem på et kjøkkenpapir og la oljen
renne av.
Kommentarer
Legg inn en kommentar