Lasagne i langpanne
Oppskriften metter mange.
Ingredienser
60 stk.
lasagneplater ( ca. 1 ½ pk. )
Ostesaus:
150 gr margarin
4 dl hvetemel
1 ½ liter H-melk
1 liter vann
3 ts buljongpulver
1 ts pepper
ca 5 dl reven hvit ost
salt etter smak
150 gr margarin
4 dl hvetemel
1 ½ liter H-melk
1 liter vann
3 ts buljongpulver
1 ts pepper
ca 5 dl reven hvit ost
salt etter smak
Smelt
margarinen i en kjele.og rør inn melet. Spe med melk og vann. Tilsett
buljongpulveret. Kokes i ca. 5 minutter. Ha i osten og smelt den ned, smak til
med salt og pepper. Sausen skal være tyntflytende slik at lasagneplatene skal
bli myke.
Kjøttsaus:
2-3 ss margarin
2 løk
2 pk. kjøttdeig ( ca. 800 gr )
1 boks hermetiske tomater
ca 100 gr tomatpurè
¾ liter vann
2 ts basilikumkrydder
3 ts buljongpulver
salt etter smak
1 ½ ts pepper
( 3 fedd presset hvitløk )
2-3 ss margarin
2 løk
2 pk. kjøttdeig ( ca. 800 gr )
1 boks hermetiske tomater
ca 100 gr tomatpurè
¾ liter vann
2 ts basilikumkrydder
3 ts buljongpulver
salt etter smak
1 ½ ts pepper
( 3 fedd presset hvitløk )
Ca 5 dl
revet hvit ost til gratinering.
Tilberedning
Hakk og stek løken. Tilsett kjøttdeigen og mos den med f.eks. en gaffel. Brunes til
kjøttdeigen har fått farve. Tilsett de moste tomatene, tomatpurè, hvitløk, vann
og krydder.
La sausen putre i 10-15 minutter. Smak til med mer krydder om du vil ha det.
Smør en stor langpanne. Begynn med et lag
ostesaus. Dekk deretter formen med plater. Platene må ikke dekke hverandre. Legg et lag ostesaus og et lag kjøttsaus over platene. Fortsett vekselvis med
plater, ostesaus og kjøttsaus. Avslutt med et lag ostesaus. Påse at alle plater
blir dekket med saus. Det blir 4 lag med plater. Dryss over revet ost.La sausen putre i 10-15 minutter. Smak til med mer krydder om du vil ha det.
Stekes på 225 grader i nederste rille i 40 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar