Satay kylling med spicy mangosalat og ris



Oppskriften gir 6 porsjoner

ca. 600 gr kyllingfilet
1 pose med marinade
(Satay saus mix) pose A, kjøpt i Asia butikk
Litt olje – se oppskrift på posen.
Litt kokosmelk – se oppskrift på posen.
ca. 12 grillspyd, kan også lages uten spyd.
PEANØTTSAUS
1 boks med kokosmelk
1 pose med saus, Satay saus mix, pose B, kjøpt i Asia butikk
 Skjær kyllingfiletene i ca. 1 cm tykke skiver på langs. Lag marinaden ut fra pakken.
Tre kyllingen på grillspydene og pensle på marinaden og la dem stå og trekke til seg
alle de gode smakene i ca. 30 minutter. Legg grillspydene på grillen.
Hvis du ikke skal grille eller har grillspyd, kan du gjøre det på følgende måte. Du legger kylling strimlene på stekebrett og pensler på marinaden og la det stå i 30 minutter. Så stekes kyllingen i ovnen på 250 grader.
Lag spicy mangosalat. 
Lag peanøtt sausen og la den småkoke i 15 minutter.
Serveres med ris og spicy mangosalat.



Slik ser posen med Satay saus mix ut. Du finner den i butikker som
selger internasjonal mat.

 

Kommentarer

Populære innlegg