Surmelkskake
1 liter kulturmelk
12 dl hvetemel
12 dl hvetemel
6 dl sukker
180 gr. smør
1 1/2 ss natron
4 ts kanel
180 gr. smør
1 1/2 ss natron
4 ts kanel
Smelt smøret og avkjøl.
Bland natron ut i 2 dl kulturmelk
Bland sammen resten av ingrediensene og tilsett smeltet smør og melken med natron.
Rør til alt er godt blandet.
Bland natron ut i 2 dl kulturmelk
Bland sammen resten av ingrediensene og tilsett smeltet smør og melken med natron.
Rør til alt er godt blandet.
Legg bakepapir i en langpanne og hell i røren.
Stekes på 180 grader i 30-40 minutter.
Stekes på 180 grader i 30-40 minutter.
Glasur
125 gr. smør
500 gr. melis
6 ss vann
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
500 gr. melis
6 ss vann
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
Smelt smør på lav varme og tilsett resten av ingrediensene
og rør til du får en glatt glasur.
Smør glasuren på kaken.
Smør glasuren på kaken.
Kommentarer
Legg inn en kommentar