Chili con carne med brytebrød og salat
8 personer
600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss margarin eller olje til steking
1 stk finhakket løk
½ kinesisk finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 boks chilibønner
1 stk rød paprika i biter
1 stk grønn paprika i biter
11⁄2 ts chilipulver
1⁄2 ts malt spisskummen1⁄2 ts salt
2 ts oregano
1 laurbærblad
3-4 ss soyasaus
4 dl vann
1 ss tomatpuré
2 ss margarin eller olje til steking
1 stk finhakket løk
½ kinesisk finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 boks chilibønner
1 stk rød paprika i biter
1 stk grønn paprika i biter
11⁄2 ts chilipulver
1⁄2 ts malt spisskummen1⁄2 ts salt
2 ts oregano
1 laurbærblad
3-4 ss soyasaus
4 dl vann
1 ss tomatpuré
Ha litt olje i gryta og stek kjøttdeigen, hvis du skal lage
til mange, kan det være lurt å bruke en stekepanne og du kan bruke f.eks. en
gaffel til å mose kjøttdeigen i små biter. Tilsett krydderne, løk, paprika og
bland ingrediensene godt sammen. Tilsett hermetiske tomater, chilibønner, vann,
soyasaus, tomatpuré, la det koke i 30 minutter. Chilipulver er et sterkt
krydder så smak til etter hvert til du synes at maten er sterk nok.
Vi bakte brytebrød som ble servert sammen med salat og chili
con carne.
Kommentarer
Legg inn en kommentar