Pizzasnurrer med pesto
Deig

750 gr hvetemel
250 fint sammalt hvete
1 ts salt
3 dl melk, 37 grader
4 dl vann, 37 grader
1 dl olivenolje
1 pakke tørrgjær

Tomatfyll
1 boks tomatboks, knuste
2 rødløk hakket
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss balsamicoeddik 

Pestofyll
5 ss pinekjerner
1 potte basilikum
1 kvitløk
1,5 dl olivenolje, extra virgin
50 g parmasan, nyrevet
1 ts salt og nykvernet pepper

Soltørkede  tomater
250 gr hvitost

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle inklusive tørrgjær, hvis du bruker det. Fersk gjær smuldrer du opp og rører ut i væsken før du tilsetter den i bakebollen. Elt alt godt sammen til du får en jevn og fin deig.
Dekk bollen med et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 50 minutter.
I mellomtiden gjør du klart ett av de to fyllene. Til tomatsausen har du alle ingrediensene utenom ost og løk i en kasserolle og koker opp. La det småkoke til deigen er ferdig hevet. Riv osten.

Pestoen lager du ved å først riste pinjekjernene i en tørr stekepanne i noen minutter til de blir brunflekkete. Så ha du dem i en food processor sammen med basilikumbladene og kvitløken. Kjør knivene rundt til alt er opphakket. Spe med olivenoljen i en tynn stråle. Riv parmasanen og ha i både den, salt og pepper. Smak for å kjenne om pestoen er passe krydret.
Kle stekebrett med bakepapir.
Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna deigen sammen før du kjevler den ut til et stort rektangel. Smør ut over tomatsausen, ha på løk, soltørkede tomater, pesto og ost. Rull sammen rektangelet til en lang pølse og del "pølsen" i snurrer som er 3 cm brede. De skal se ut som kanelsnurrer, sett dem på stekebrettet. Dekk pizzasnurrene med plastfolie og la dem etterheve i ca. 15 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Stek pizzasnurrene på den midterste rillen i ca. 15 minutter. La dem avkjøles på en rist hvis du ikke spiser dem med en gang.


Kommentarer

Populære innlegg